√ RUMAH TERBALIK KUCHING: Review & Harga Tiket 2024

Harga Tiket Rumah Terbalik Kuching – Mari kita berfoto dan bersuka ria di rumah terbalik di Kuching ini pada cuti yang akan datang.

Sekiranya anda berkunjung bersama keluarga, dan sememangnya anda semua peminat fotografi atau gemar memuat naik gambar di Instagram, tempat ini adalah salah satu destinasi yang wajib dikunjungi.

Tarikan

tarikan rumah terbalik kuching

Rumah Terbalik Kuching merupakan galeri interaktif yang unik, bertujuan untuk memberikan pengalaman baru dan mengasyikkan kepada pengunjung, baik pelancong tempatan mahupun antarabangsa, dengan ilusi menakjubkan seolah-olah berada di dalam rumah yang terbalik.

Ia adalah destinasi yang sesuai untuk semua lapisan umur, menjadikannya lokasi yang ideal untuk aktiviti keluarga dan tarikan utama bagi pelancong dari dalam dan luar negara.

Terletak berdekatan dengan Tune Hotel di tengah-tengah bandar utama, ia bersebelahan dengan Kuching Waterfront yang terkenal.

Di dalam Rumah Terbalik Kuching, anda akan berpeluang menyaksikan susun atur rumah moden yang lengkap – dari ruang tamu, ruang makan, dapur, bilik tidur utama, bilik mandi, bilik tidur anak-anak, hingga ke pejabat rumah, semuanya dalam perspektif yang unik dan menarik – terbalik!

Terletak di kawasan bandar utama, pengunjung juga berpeluang untuk menjelajahi kedai cenderamata kami yang menawarkan pelbagai barangan, termasuklah karya artis tempatan dan cenderamata eksklusif.

Kunjungan ke Rumah Terbalik ini pastinya akan menjadi pengalaman yang tak terlupakan dan merupakan salah satu tarikan utama yang perlu ada dalam itinerary perjalanan anda ke Sarawak.

Jika anda berkunjung seorang diri, jangan risau – anda boleh meminta bantuan daripada staf Rumah Terbalik ini untuk mengambilkan gambar anda.

Baca Juga  Harga Tiket Aquaria KLCC 2023

Biasanya, masa yang diambil untuk menikmati pengalaman ini adalah kira-kira 45 minit, tetapi tiada had masa yang ditetapkan untuk anda mengambil gambar dan bersantai di sini.

Harga Tiket Rumah Terbalik Kuching

harga tiket rumah terbalik kuching
Harga Tiket Rumah Terbalik KuchingDewasaKanak-Kanak
WarganegaraRM15RM10
Pelancong LuarRM20RM15

Baca Juga: Harga Tiket Rumah Terbalik Sabah

Waktu Operasi

waktu operasi upside down house khucing

Buka setiap hari: 09:30 pagi – 06:00 petang.

Lokasi

lokasi upside down house kuching

Alamat: Ground Floor, No.281-1-1, Lot 281, Section 48, KTLD, Block H, Taman Sri Sarawak Jalan Tun Abdul Rahman, Off, Jalan Borneo, 93100 Kuching, Sarawak

Google Maps: https://maps.app.goo.gl/FTRvDmsRAfsaPM9MA

Kesimpulan

Rumah terbalik ini, terletak di Taman Sri Sarawak, Jalan Tun Abdul Rahman, menawarkan pengalaman unik ‘dunia tunggang langgang’. Dibuka pada April 2017, ia bertujuan memberikan tarikan pelancongan baru di Kuching.

Rumah terbalik kuching ini, dengan perabot dan ruang seperti tempat makan dan bilik tidur yang semua disusun terbalik, menarik minat pengunjung untuk merasai dunia yang berbeza. Lokasinya yang dekat dengan beberapa hotel besar memudahkan akses ke sini. Rekreasi.my mendapati harga tiketnya berpatutan, RM15 untuk dewasa dan RM10 untuk kanak-kanak, dengan pengunjung biasanya menghabiskan masa selama 45 minit di sini.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.