Harga Tiket Adventure Waterpark Desaru Coast 2023

Harga Tiket Adventure Waterpark Desaru Coast – Adventure Waterpark Desaru Coast patut dicuba bagi mereka yang sukakan pengembaraan air. Lawatan ini mempunyai keluasan tanah yang begitu luas malah mencecah 8.49. Tanah yang luas menjadikannya mampu menampung sehingga 12,000 orang.

Pelancong yang datang pasti dimanjakan dengan pelbagai jenis tunggangan air yang sayang untuk dilepaskan. Kesan yang diberikan dijamin berbeza dengan water ride secara umumnya. Jadi, jika anda sudah tertanya-tanya tentang tarikan pelancong ini, anda boleh lihat ulasan yang akan dikongsikan kali ini.

Adventure Waterpark Desaru Coast

Kenderaan
Picture by: @mindylinyf

Untuk menjadikan percutian anda di Malaysia tidak dapat dilupakan, Desaru Coast Adventure Waterpark turut menawarkan kemudahan lengkap dalam bentuk water ride. Kenderaan ini hanya boleh dinikmati selepas menempah tiket masuk.

1. Kapal karam

Tidak banyak yang diketahui bahawa Adventure Waterpark menyediakan kenderaan flume percikan yang digabungkan dengan roller coaster. Kedua-dua tunggangan ini akan membolehkan anda meluncur bebas di atas bot yang mempunyai ketinggian 30 meter.

Bot boleh menyelam dengan cara yang melampau dan berputar sehingga 360 darjah. Kenderaan ini tentunya boleh dijadikan pilihan yang wajib dicuba bagi penggemar tunggangan ekstrem.

2. Pantai Ombak Pasang Surut

Kenderaan seterusnya ialah kolam ombak yang terbesar di Asia Tenggara. Ketinggian ombak dari kenderaan ini mencecah 4 meter supaya pengunjung boleh melayari atau melayari. Di tempat ini, anda juga boleh menikmati keindahan pantai Ombak Pasang Surut yang mempesonakan.

Baca Juga  √ Mesilou Highland Strawberry Farm: Harga Tiket Masuk & Review

3. Kanak-kanak Ahoy

Seperti namanya, Kids Ahoy dibuat khas untuk kanak-kanak berumur dari 1 hingga 12 tahun. Permainan ini mempunyai 13 slaid yang boleh menimbulkan keseronokan untuk si manja anda. Bukan itu sahaja, tempat ini juga dilengkapi dengan pelbagai jenis peralatan permainan yang membuatkan mereka betah.

4. Surfwall

Ingin mencuba pengalaman melayari yang menarik? Bagi yang belum berpengalaman, tidak perlu ragu-ragu untuk mencubanya. Kenderaan ini telah dibuat khas supaya pengunjung boleh melayari dengan selamat, walaupun untuk pemula.

Nikmati meluncur dengan selamat pada ombak buatan yang datang daripada simulator berkekuatan tinggi.

Tarikan

Tarikan
Picture by: @hafizrahman310

Selain tunggangan yang menarik, Adventure Waterpark Desaru Coast juga mempunyai beberapa kawasan yang boleh diterokai pengunjung. Setiap kawasan pastinya menawarkan pemandangan yang begitu menarik antaranya:

1. Air Terjun Buatan

Setibanya di tapak pelancongan, anda boleh melihat tarikan permainan berupa air terjun buatan. Terdapat 3 air terjun yang ditawarkan, setiap air terjun mempunyai kolam yang dilengkapi dengan banyak bunga di sekelilingnya.

Ketinggian air terjun buatan ini mencecah lebih 13 meter. Di bahagian hadapan, kelihatan replika bot dengan kelengkungan sehingga 180 darjah atau separuh bulatan. Selain kecantikan, pelancong yang datang juga boleh membeli-belah cenderahati.

2. Sungai Buatan Dikelilingi Banyak Pokok

Selain air terjun, terdapat juga sungai buatan yang mempunyai banyak pokok sehingga sangat rendang. Aliran sungai ini agak panjang kerana mencecah 350 meter.

Di sepanjang sungai, anda boleh menemui beberapa kedai yang menjual pelbagai minuman dan makanan. Tempat ini sememangnya sesuai untuk mereka yang ingin berehat sambil menikmati makanan. Terdapat juga kereta luncur air dan rakit di sungai yang pastinya akan memanjakan mata anda.

Baca Juga  Harga Tiket Splash Out Langkawi 2023

Aktiviti di Adventure Waterpark Desaru Coast

Aktiviti di Adventure Waterpark Desaru Coast
Picture by: @sitizen.fnd

Seperti tempat tarikan pelancong umumnya, pelancong boleh melakukan pelbagai aktiviti untuk mengisi masa. Aktiviti wajib yang tidak boleh dilepaskan termasuk:

1. Menunggang Taman Permainan

Seperti yang telah dibincangkan, Adventure Waterpark mempunyai banyak tunggangan yang menarik dan menyeronokkan. Anda boleh mencuba gelongsor air yang mempunyai pelbagai saiz dan bentuk. Anda juga bebas memilih gelongsor air yang paling sesuai dengan anda.

Terdapat gelongsor air berkelajuan tinggi dengan bentuk lurus. Selain itu, ada juga yang mempunyai bentuk lompang, spiral dan lain-lain lagi yang boleh anda cuba sesuka hati.

2. Bersantai di atas kerusi payung

Aktiviti seterusnya yang boleh anda lakukan apabila anda ingin meluangkan masa di Adventure Waterpark ialah santai. Tempat ini telah menyediakan kerusi yang dilengkapi dengan payung yang dibuat khusus untuk pengunjung supaya mereka boleh berehat.

Selain bersantai di sekitar kolam, anda juga boleh menikmati keindahan Air Terjun Penawar yang mempunyai air terjun buatan yang sangat cantik. Pastinya sangat sesuai untuk bersantai selepas mencuba pelbagai tunggangan sedia ada.

3. Abadikan Detik

Percutian di mana-mana tempat pelancongan tidak akan lengkap jika anda tidak mengabadikan momen tersebut. Lawatan ini mempunyai banyak spot menarik dan instagramable di setiap sudut supaya boleh dijadikan spot bergambar.

Salah satu spot yang mempunyai latar belakang yang menarik ialah di Air Terjun Penawar. Anda boleh berehat dan menikmati keindahan alam semula jadi sambil bergambar bersama rakan atau keluarga.

Kemudahan

Kemudahan
Picture by: @mindylinyf

Pelancongan terbaik di Johor tentunya dilengkapi dengan beberapa kemudahan yang mencukupi. Kemudahan yang boleh anda temui semasa di Adventure Waterpark Desaru Coast ialah:

  • Kawasan parking yang luas.
  • Bilas bilik air.
  • Tempat menukar pakaian.
  • Gazebo.
  • Tempat menyewa pelbagai alat rendang.
  • Jalan khas untuk orang kurang upaya.
Baca Juga  Harga Tiket Sunway Lagoon 2023

Lokasi

Lokasi
Picture by: @haffismusthafa

Lawatan ini agak popular sehingga kewujudannya sangat mudah ditemui. Tetapi jika anda masih tidak tahu lokasi sebenar, maka anda tidak perlu keliru. Alamat penuh terletak di 82200 Bandar Penawar, Johor, Malaysia.

Untuk ke tempat ini, anda boleh menggunakan pelbagai kenderaan sama ada kenderaan persendirian mahupun kenderaan awam. Pengangkutan awam yang boleh dipilih untuk membawa anda ke destinasi anda ialah teksi, grab, bas, dan sebagainya.

Waktu Operasi

Waktu operasi
Picture by: @sitizen.fnd

Waktu operasi yang ditentukan oleh pengurus agak panjang dari pagi hingga petang. Adventure Waterpark Desaru Coast dibuka dari jam 10.00 pagi hingga 18.00 malam waktu tempatan. Lawatan ini dibuka hampir setiap hari dan ditutup pada hari Selasa, jadi jangan melawat pada hari itu.

Masa yang sesuai untuk melawat tempat ini ialah pada hari bekerja atau hari bekerja. Ini kerana pada hari bekerja agak sunyi dan tidak sesak dengan pelancong. Dengan cara itu, nanti anda boleh lebih fleksibel untuk mencuba pelbagai permainan sedia ada.

Harga Tiket Masuk Adventure Waterpark Desaru Coast

Harga dan Promosi Tiket Masuk
Picture by: @mindylinyf

Jika anda ingin masuk dan mencuba pelbagai tunggangan, anda akan dikenakan bayaran tiket.

Harga Tiket Adventure Waterpark Desaru Coast boleh dikatakan sangat mahal, tetapi setara dengan pelbagai keterujaan yang boleh diperolehi nanti, yaitu:

Harga TiketKanak-kanakMatang
Paket One DayRM96RM128
Paket Two DayRM164RM219
Splash TicketRM175RM233

Harga tiket yang dinyatakan di atas adalah harga biasa atau tanpa promosi. Kalau nak dapatkan harga promo yang lebih murah, sangat digalakkan menggunakan Mykad. Harga ini boleh berubah pada bila-bila masa tanpa pemberitahuan.

Adventure Waterpark Desaru Coast boleh dijadikan destinasi alternatif apabila anda ingin bercuti bersama keluarga di Johor, Malaysia. Tempat ini malah menyediakan tunggangan khas untuk kanak-kanak, supaya ia akan memberikan keseronokan yang tiada tandingan bersama keluarga.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.