√ PANTAI BAGAN LALANG: Tarikan, Aktiviti, dan Harga Tiket 2024

Harga Tiket Pantai Bagan Lalang – Nikmatnya menikmati hidangan laut segar sambil merasai hembusan angin pantai semasa bercuti. Tetapi di mana lokasi terdekat yang sesuai bagi penduduk Kuala Lumpur untuk menikmati pengalaman ini tanpa perlu melakukan perjalanan jauh?

Jika anda mencari destinasi percutian yang tidak hanya menyeronokkan tetapi juga menjimatkan minyak kerana tidak perlu pergi jauh, mengapa tidak mencuba menjelajah ke Pantai Bagan Lalang? Terdapat pelbagai aktiviti yang boleh dirancang untuk anda dan keluarga, selain daripada menikmati semilir bayu pantai yang menyegarkan jiwa.

Tarikan

tarikan bagan lalang

Anda boleh menyediakan kem di tepi pantai sambil menanti matahari terbit dan menyaksikan kapal terbang meluncur dari lapangan terbang KLIA dan KLIA 2 yang terletak berdekatan.

Pada waktu siang, jangan lepaskan peluang untuk menikmati waktu air surut di mana anda boleh berjalan ke tengah laut sehingga 300 hingga 400 meter. Biasanya, air akan surut dari tengah hari hingga pukul 3 atau 4 petang, dan kadang-kadang sehingga pukul 5 petang. Inilah masa yang sesuai untuk anda dan keluarga melihat anak-anak ketam yang bergerak bebas di atas pasir.

Aktiviti

tarikan bagan lalang

Pantai ini juga hidup dengan pelbagai aktiviti seronok seperti permainan layang-layang, taman permainan, bbq, bola tampar, dan bola sepak pantai. Jika anda berminat untuk bermain layang-layang, terdapat kedai-kedai yang menjual pelbagai jenis layang-layang berwarna-warni di sini.

Selain menikmati keindahan pantai dan berseronok di kawasan ini, anda boleh melawat rangkaian kedai sepanjang pantai yang menawarkan pelbagai barangan seperti kasut, pakaian, layang-layang, dan banyak lagi.

Setelah beraktiviti, pasti perut anda akan lapar. Anda tidak perlu risau kerana di Pantai Bagan Lalang, anda mudah untuk menemui restoran-restoran menarik yang pastinya dapat memuaskan selera anda.

Baca Juga  Harga Tiket Paradise 101 2023

Untuk makluman anda, hidangan laut yang disajikan di restoran sekitar Pantai Bagan Lalang bukan sahaja lebih ekonomi berbanding di KL, tetapi juga lebih segar kerana bekalan mereka diperoleh terus dari nelayan tempatan. Kelebihan keaslian rasa makanan ini dapat dirasai. Apa yang anda kehendaki untuk dimakan? Ketam? Lala? Udang? Pelbagai jenis ikan laut? Semuanya ada di sini.

Harga Tiket Pantai Bagan Lalang

harga tiket pantai bagan lalang

Masuk ke pantai dan tapak perkhemahan di hadapan medan selera adalah percuma.

Fasiliti

fasilitas pantai bagan lalang
  • Kawasan Permainan Kanak-Kanak
  • Gazebo
  • Surau
  • Pasar
  • Kedai Makan
  • Tandas Awam
  • Tapak Perkhemahan
  • Mesin ATM

Baca Juga: Harga Tiket Pantai Teluk Kemang

Lokasi

lokasi bagan lalang

Alamat: Bagan Lalang, 43950 Tanjong Sepat, Selangor

Google Maps: https://maps.app.goo.gl/CRyeeW5dAXNTT5bk9

Laluan

laluan pantai bagan lalang

Bagan Lalang terletak kira-kira 45 minit pemanduan dari Kuala Lumpur melalui Lebuhraya PLUS dengan arah tuju ke KLIA.

Kesimpulan

Pantai Bagan Lalang memberikan gambaran indah tentang destinasi pelancongan ini. Pantai yang terletak di Selangor menawarkan pemandangan yang menakjubkan dengan pasir putih yang luas dan langit biru yang cerah. Aktiviti menarik seperti menikmati senja, makanan laut yang lazat, dan berbagai aktiviti air membuat Pantai Bagan Lalang menjadi pilihan yang ideal untuk bersantai.

Rekreasi.my yakin pengunjung akan terpesona dengan kecantikan semulajadi pantai ini serta pelbagai hiburan yang ditawarkan, menjadikannya destinasi yang sempurna untuk pengalaman liburan yang menyeronokkan.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.