Harga Tiket Legoland Malaysia 2023

Harga Tiket Legoland Malaysia – Sangat lengkap untuk tunggangan, tarikan, dan kemudahan di dalamnya, Legoland Park adalah salah satu taman pelancongan yang paling berjaya di dunia. Pada masa ini ia telah merebak ke beberapa negara dan salah satunya adalah Malaysia dengan tiket Legoland yang harganya sangat mesra.

Kawasan itu sendiri agak luas sehingga sesiapa yang mengunjunginya pasti berpuas hati dengan pelbagai jenis tunggangan di dalamnya. Adakah anda sudah tertanya-tanya apa yang ada di Legoland Malaysia? Jom baca penjelasan di bawah.

Legoland Malaysia

Kenderaan
Picture by: @rirorongo

Cukup besar untuk diterjemahkan kepada 50 padang bola sepak bersaiz penuh, ia mempunyai 15,000 model LEGO yang sangat menarik. Model LEGO diperbuat daripada sehingga 60 juta bata LEGO

Nah, hanya pada permulaan anda boleh melihat kelebihan lawatan ini. Selain itu, anda boleh menikmati pelbagai jenis rides yang disediakan iaitu:

1. Taman Legoland

Pada masa ini yang paling digemari pengunjung ialah Taman Legoland dengan pelbagai pengalaman percutian yang tidak dapat dilupakan. Ia boleh dikatakan sebagai hari keseronokan keluarga supaya percutian bersama keluarga boleh menjadi sangat menyeronokkan.

Di dalam bahagian Legoland, anda akan dapati pelbagai lagi aktiviti menarik. Di dalamnya terdapat 8 kawasan dengan setiap tema, 40 pertunjukan, tunggangan, dan tarikan lain.

2. Taman Air Legoland

Tambahan pula, kawasan permainan air juga telah disediakan dengan nama Taman Air Legoland. Kanak-kanak pasti akan suka menghabiskan hari yang menyeronokkan di sini.

Baca Juga  Harga Tiket Lost World of Tambun 2023

Kanak-kanak dan dewasa yang bermain di kawasan mandian ini boleh merasai lebih 20 pengalaman menggelongsor, memandu dan bermain permainan air di kawasan Water Park yang sangat menyeronokkan.

Dan ternyata, banyak lagi tarikan yang ditawarkan di sini yang mampu membuatkan pengunjung lebih berpuas hati.

3. Hotel Legoland

Tidak cukup sekadar bermain di kawasan pelancongan ini sehari dengan membeli tiket Legoland. Sebab bila rasa penat tapi masih nak sambung pengalaman percutian keesokan harinya, bolehlah menginap di Hotel Legoland.

Semua kemudahan hotel akan membuatkan anda selesa dan kembali segar pada hari berikutnya. Anda juga boleh merasai pengalaman unik bermalam di Legoland.

Malah dengan mengunjungi Legoland Hotel, anda boleh menginap sehingga 5 orang setiap bilik. Tambahan pula, anda boleh memilih daripada 4 tema bilik hotel LEGO iaitu Pirate, Kingdom, Adventure dan NINJAGO.

4. Kehidupan laut

Di tempat pelancongan ini, anda juga boleh mendapatkan pengalaman untuk mengenali dunia bawah air dengan lebih dekat. Untuk berkenalan dengannya, anda boleh melalui kenderaan yang disediakan seperti bercerita ajaib. Kemudahan yang digunakan adalah skrin interaktif yang sangat menyeronokkan dan sesuai untuk kanak-kanak.

Tarikan

Tarikan
Picture by: @muhammad_alifyusof

Di beberapa kawasan tertentu akan terdapat beberapa tarikan untuk pengunjung dan boleh menjadikan pengalaman percutian lebih menyeronokkan, seperti:

 • Kawasan pintu utama memang menyeronokkan kerana anda akan disambut dengan bangunan yang menarik.
 • Teknik Lego akan memberikan pengalaman untuk aksi pemanduan yang menguji adrenalin.
 • Bandar Lego yang boleh membuatkan sesiapa sahaja berasa seperti juruterbang dengan menaiki kapal terbang yang berwarna-warni.
 • Kerajaan Lego adalah kawasan untuk menghabiskan masa dengan tunggangan yang sangat menarik.
 • Miniland Asia di LEGO untuk bangunan bandar yang dibina dengan 300 juta LEGO atau lebih.
 • Imaginasi ialah tempat untuk menonton filem, sihir dan muzik yang berlimpah-limpah bersama-sama dengan DUPLO yang boleh digunakan sebagai kawasan permainan yang menyeronokkan.
 • Land of Adventure untuk mendapatkan pengalaman yang tidak dapat dilupakan dengan dunia Firaun dan Dinosaur.
 • Lego Ninjago World, tempat di mana ninja boleh keluar dengan kemahiran ninja sedia ada.
 • Tunggangan dan Tarikan, dengan menjadi kesatria yang melawan naga dengan melintasi langit atau anda boleh memilih untuk menjadi lanun menyeberangi lautan dengan mengalami 40 tunggangan atau lebih.
Baca Juga  Harga Tiket Zoo Kemaman 2023

Aktiviti

Aktiviti
Picture by: @rirorongo

Aktiviti menyeronokkan yang boleh dilakukan di beberapa kawasan selepas membeli tiket Legoland antaranya:

1. Taman Tema

Di kawasan taman tema ini, anda boleh merasai pengalaman menjadi seorang kesatria yang berani, melakukan pengembaraan seperti lanun, meneroka tanah purba, dan bersama keluarga anda. Lakukan pelbagai jenis tunggangan dan tarikan untuk mendapatkan pengalaman yang menarik.

2. Taman Tema Air

Apabila berenang di Legoland, anda boleh mengalami pelbagai jenis permainan yang menarik dan boleh menjadikan aktiviti lebih menyeronokkan, seperti:

 • Joker Soakers
 • Kolam Gelombang LEGO
 • DUPLO Splash Safari
 • Bina-A-Boat
 • Crick Blaster
 • Build-A-Rakit Sungai
 • Tergesa-gesa Merah
 • LEGO Slide Racers
 • Percikan & Pusaran
 • Stesen Imaginasi
 • Pengejar Berkembar
 • Tiub Pasang Surut
 • Penunggang Ombak
 • Percikan Keluar

3. Akuarium SEA LIFE

Boleh digunakan sebagai pendidikan dan memberi inspirasi kepada kanak-kanak untuk belajar tentang habitat bawah air. Di sini pengunjung boleh mendapatkan cerita menarik dari SEAL LIFE Malaysia dengan pendidikan interaktif yang semakin hampir.

Paparan diberikan sebagai 25 tangki paparan untuk 11 zon habitat. Terdapat 13,000 makhluk laut dalam 120 spesies.

4. Rancangan & Acara Istimewa

Terdapat pertunjukan dan acara khas yang boleh dilakukan di kawasan pelancongan ini, contohnya:

 • Lego Mythica 4D
 • Percutian Brick-tacular
 • The Great Monster Chase 4d
 • Tunjukkan Panduan
 • Kemudahan

Seperti kemudahan yang terdapat di kawasan pelancongan lain, Legoland telah menyediakan kawasan parkir, tandas, surau, kedai makanan ringan dan minuman, serta gerai untuk mengisi perut yang kosong.

Lokasi

Lokasi
Picture by: @rirorongo

Alamat penuh ialah di 7 Jalan Legoland, Bandar Medini Iskandar Malaysia, Nusajaya, 79250, Johor, Malaysia.

Waktu Operasi

Waktu operasi
Picture by: @rirorongo

Sekiranya anda ingin melawat, anda mesti memberi perhatian kepada waktu operasi yang telah ditetapkan di kawasan pelancongan ini iaitu:

Baca Juga  Harga Tiket X Park Sunway Iskandar 2023
Kawasan PelanconganIsnin – RabuKhamis – Ahad
Theme Park10.00 am – 18.00 pm10.00 am – 18.00 pm
Water Park10.00 am – 18.00 pm10.00 am – 18.00 pm
SEA LIFE10.00 am – 18.00 pm10.00 am – 18.00 pm

Harga Tiket Legoland

Harga Tiket Legoland
Picture by: @rirorongo

Untuk memasuki kawasan pelancongan, anda perlu membeli tiket Legoland yang terdiri daripada beberapa kategori, seperti:

KategoriMatangKanak-kanak atau Warga EmasMaklumat
1-Day Theme ParkRM199RM169Theme Park
1-Day Double-ParkRM279RM219Theme Park + Aquarium
1-Day Triple ParkRM339RM279Theme Park + Water Park + Aquarium
1-Day Water parkRM149RM129Awesome Splashing Fun
1-Day SEA LIFERM89RM69Discover the Underwater World

Promosi / Diskaun

Promosi : Diskaun
Picture by: @muhammad_alifyusof

Promo yang boleh diperolehi ketika ini jika anda menggunakan kod promo DEDAGANG10 akan mendapat diskaun sebanyak 10%. Dan juga jika anda telah membelanjakan RM100 di kawasan ini, anda boleh mendapat diskaun terhad untuk setiap tempahan RM15.

Dan juga jika anda mempunyai hari lahir, anda boleh memasuki kawasan pelancongan ini secara percuma. Ya, hanya dengan menunjukkan identiti anda bahawa ia benar-benar hari lahir anda, HTM adalah percuma.

Jangan ketinggalan dengan peluang keemasan ini, walaupun anda melawat pada hari atau minggu hari lahir anda, tiket Legoland boleh menjadi percuma. Bagaimana? Sudahkah anda merancang untuk berkunjung ke sini?

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.