Harga Tiket Snow World Genting 2024

Harga Tiket Snow World Genting – Kawasan Taman Tema Genting mengandungi Snow World Genting yang boleh dikatakan sebagai kawasan ajaib musim sejuk. Kawasan permainan ini mempunyai suhu kurang daripada 5 darjah Celsius dan banyak hiasan seperti patung di negara sejuk.

Patung-patung ini boleh dikatakan seperti haiwan di negara sejuk. Selain itu, terdapat gelongsor seperti gelongsor yang diperbuat daripada ketulan ais dan boleh dikatakan sangat menarik. Jadi, tidakkah anda ingin tahu tentang pelbagai tunggangan yang ada di dalamnya?

Tunggangan di Snow World Genting

Tunggangan di Snow World Genting
Picture by: @hendry5032

Di SnowWorld Genting terdapat Taman Tema yang mempunyai pelbagai jenis tunggangan. Pelbagai jenis tunggangan boleh dinikmati secara maksimum bagi mendapatkan keterujaan semasa melancong iaitu:

 • The King’s Fest: anda boleh menyertai Raja untuk merasai makanan dan minuman dalam pemandangan salji seperti di Kingdom.
 • Knight on Horse: berasa seperti seorang wira dan pulang dengan kemenangan.
 • Witches’ Lair: Boleh bertindak seperti ahli sihir yang mempunyai kuasa ajaib.
 • Centaur On Ice: Cuba berpose seperti wira dengan mengembung dada anda dan menunjukkan kuku anda.
 • Jambatan Jatuh: Anda boleh bertindak seperti wira yang mempunyai kelajuan dan kekuatan untuk menyelamatkan jambatan yang jatuh.
 • Karya: Ambil gambar dengan pelbagai pose dan sediakan perkataan yang boleh menggambarkan pose tersebut.
 • Hideaway: Anda boleh mengalami hidup di bawah tekanan kartun dengan bertahan atau anda boleh menjadi makanan daripada griffin yang akan memakan anda
 • Portal Angkasa: Lawati portal dunia lain yang telah memanggil ketibaan anda.
 • Cresta Run Slide: Bagi pengunjung yang ingin merasai pengalaman melayari salji menggunakan tayar salji.

Tarikan

Tarikan
Picture by: @hendry5032

Pelbagai jenis pengalaman unik akan membuatkan pengunjung sangat berminat untuk dapat menikmati keseronokan di Snow World Genting. Pelbagai tunggangan sangat menyeronokkan. Walau bagaimanapun, apabila anda meninggalkan kawasan permainan, anda boleh mengalami tarikan lain.

Jadi, di luar kawasan pelancongan ini, terdapat beberapa tarikan lain yang boleh dilakukan di kawasan Resort World Genting, seperti:

1. Awana SkyWay

Anda boleh merasai pengalaman terbang selama 10 minit di kawasan bukit ke Stesen SkyAvenue yang berada di bahagian atas. Pelbagai jenis aktiviti di tarikan ini dapat dirasai dengan baik, seperti:

 • Gondola Standard: nikmati semua pemandangan di atas gondola selama 10 minit dengan singgah di Kuil Gua Chin Swee.
 • Chartered Gondola: boleh melihat pemandangan dengan privasi gondola untuk mendapatkan keseronokan yang lebih intim bersama.
 • Gondola Lantai Kaca: pemandangannya sungguh menakjubkan dengan gondola yang berasal dari kaca supaya anda boleh melihat Taman Tema Dunia Genting Sky di bawah mata anda.
 • Gondola Ekspres: anda boleh mendapatkan keseronokan dengan cepat tanpa perlu beratur panjang kerana anda telah menempah tiket terlebih dahulu.

Harga yang perlu dibayar untuk dapat merasai keseronokan gondola ini boleh berbeza-beza bergantung kepada jenis gondola yang anda inginkan.

2. SkySymphony

Tarikan seterusnya ialah di SkySymphony untuk mendapatkan aktiviti yang menyeronokkan. Di dalam, pengunjung boleh melihat perubahan menakjubkan dari atrium Snow World Genting supaya mereka dapat melihat dunia alternatif untuk penceritaan yang menakjubkan.

Pengunjung boleh menikmati persembahan secara percuma dengan orkestra di dalamnya seperti audio, visual, grafik gerakan dan pengaturcaraan yang luar biasa.

3. Kuil Gua Chin Swee

Untuk merasai pengalaman tapak keagamaan, anda boleh melawat kuil Chin Swee Caves yang berada di puncak resort Genting World. Semasa perjalanan, anda boleh merasai gambaran visual pemandangan gunung yang menakjubkan dari kuil.

Kemudahan

Kemudahan
Picture by: @hendry5032

Pelbagai kemudahan telah disediakan seperti kawasan pelancongan yang lain. Jadi, untuk lebih yakin mengunjungi tempat pelancongan ini, anda boleh menggunakan kemudahan seperti:

 • tandas
 • Tukar tempat
 • Sut salji (jaket, sarung tangan, penutup telinga, kasut salji)
 • Penyambut tetamu
 • loker
 • Dan lain lain

Jika berkunjung ke kawasan pelancongan ini, dilarang membawa makanan dan minuman dari luar kerana nanti ada kedai atau gerai yang boleh digunakan untuk membeli jika mahu. Begitu juga untuk barang longgar juga tidak dibenarkan.

Lokasi Snow World Genting

Lokasi Snow World Genting
Picture by: @hendry5032

Ia terletak di kawasan pelancongan yang sangat terkenal, yang terletak di SkyAvenue. Dan buat masa ini, beralamat di Tingkat 2, First World Plaza Resort World, Genting Highlands, 69000, Pahang Malaysia yang boleh dikunjungi dengan pelbagai jenis pengangkutan awam.

Waktu Operasi

Waktu operasi
Picture by: @hendry5032

Sejak wabak COVID-19, kawasan permainan ini telah ditutup buat sementara waktu. Namun, apabila dibuka, waktu operasi yang digunakan ialah:

HariWaktu operasi
Isnin Jumaat10.00 am – 10.30 pm
Sabtu, Ahad & Cuti Kebangsaan09.00 am – 11.30 pm

Anda boleh melawatnya semasa waktu operasi ini, tetapi setiap pelawat akan dihadkan kepada waktu melawat sekitar 60-75 minit.

Harga Tiket Snow World Genting

Harga kemasukan
Picture by: @raising_happytot

Pengunjung boleh mengunjungi kawasan pelancongan ini pada waktu operasi yang ditetapkan. Jadi, untuk harga tiket Snow World Genting, boleh dikatakan satu harga sahaja. Untuk harga itu sendiri, iaitu:

Harga Tiket Unit
Mulai dari RM45

Namun, untuk dapat menikmati pelbagai jenis tunggangan dan tarikan, ia hanya terhad kepada 75 minit untuk setiap pengunjung. Dan pelawat yang masuk akan dihadkan setiap jam supaya mereka bebas bermain.

Untuk tiket di atas, anda boleh mendapatkan jaket, sarung tangan dan kasut khas. Jadi apabila anda berada di Snow World anda akan berasa seperti berada di kawasan bersalji.

Promosi / Diskaun

Promosi : Diskaun
Picture by: @raising_happytot

Jika anda telah membeli tiket, anda boleh mendapatkan baucar supaya boleh ditukar dengan yogurt atau susu secara percuma dan boleh dimakan di kawasan permainan ini. Dan pada majlis-majlis tertentu sudah tentu diskaun berasingan akan diberikan lebih-lebih lagi jika dibuka nanti.

Adakah anda ingin melawat Snow World Genting di kawasan SkyAvenue? Jika ya, ketahui beberapa petua untuk melawat kawasan ini dengan mematuhi peraturan sedia ada. Dengan cara itu, perjalanan akan menjadi lebih menyeronokkan.

Baca Juga  √ MINNATURE MALAYSIA: Tarikan, Aktiviti, dan Harga Tiket 2024
Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.