√ KL TOWER MINI ZOO: Review, Tarikan, Harga Tiket 2024

Harga Tiket KL Tower Mini Zoo – Di kaki Menara Kuala Lumpur, terdapat sebuah taman haiwan kecil atau zoo interaktif. Keunikan terletak pada lokasi zoo yang tersembunyi di dalam hutan kota yang hampir punah di KL.

Dalam kawasan zoo mini Menara KL ini, terdapat sebanyak 60 jenis haiwan. Mulai dari kura-kura terbesar di dunia hingga kepada kuda jenis terkecil yang pernah wujud di muka bumi.

Perlu diingatkan bahawa buat masa ini, Mini Zoo KL Tower Telah Ditutup dan tiada maklumat yang mengesahkan sama ada ia akan dibuka semula atau tidak. Oleh itu, maklumat di bawah ini hanya disediakan untuk pengetahuan sahaja.

Tarikan

tarikan mini zoo menara kl

Sekiranya anda merancang untuk melawat Menara KL, pastikan anda merasai pengalaman istimewa dengan melawat juga Zoo Mini Menara KL! Terletak di tingkat bawah menara, zoo mini ini adalah tempat tinggal kepada pelbagai haiwan jinak seperti meerkat, musang telinga kelawar, rakun, Falabella – iaitu spesies kuda terkecil di dunia – dan banyak lagi!

Terokailah lapan zon berbeza di dalam zoo mini ini yang kesemuanya direka khas untuk mencipta persekitaran semula jadi haiwan. Pengalaman ini bukan sahaja akan menambah keunikan lawatan anda ke Menara KL, tetapi juga satu pengalaman yang tidak boleh anda lepaskan! Jadi, pastikan untuk menyertai lawatan ke Zoo Mini Menara KL untuk menjadikan perjalanan anda lebih berwarna dan bermakna.

Aktiviti

aktiviti kl tower mini zoo
  • Jangan lepaskan peluang untuk melawat Zoo Mini Menara KL di Kuala Lumpur dan mengetahui lebih lanjut tentang pelbagai haiwan yang menarik.
  • Terokai lapan zon berbeza dengan Tiket Mini Zoo Menara KL yang dirangka untuk meniru habitat semula jadi haiwan di zoo.
  • Zon tersebut termasuklah Mini Jungle, Moonlight Shed, Happy Farmville, Birdy School, laluan pejalan kaki Buah & Sayur, Memancing Longkang, Kampung Haiwan Kesayangan, dan Pemandangan Hutan.
  • Nikmati peluang unik untuk melihat lebih daripada 60 spesies haiwan, seperti burung gagak putih, iguana, meerkat, sugar glider, raccoon, musang bertelinga kelawar, monyet beruk, emu, dan lain-lain.
  • Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan Falabella, iaitu spesies kuda terkecil di dunia.
  • Selepas melawat zoo, lanjutkan pengembaraan anda ke dek pemerhatian menara dan nikmati pemandangan tanpa halangan dari ketinggian 276 meter di atas tanah.
Baca Juga  √ FANTASIA AQUAPARK: Review & Harga Tiket 2024

Harga Tiket KL Tower Mini Zoo

harga tiket mini zoo kl tower
Harga TiketDewasaKanak-kanak
WarganegaraRM35RM29
Pelancong AsingRM48RM38

Baca Juga: Harga Tiket Menara Kuala Lumpur

Waktu Operasi

waktu operasi kl tower mini zoo

Buka setiap hari: 10:00 pagi – 09:00 malam.

Lokasi

lokasi mini zoo menara kl

Alamat: Ground Floor, Menara Kuala Lumpur, WP, Jalan Puncak, 50250 Kuala Lumpur

Google Maps: https://maps.app.goo.gl/cxjsgG1n9NMTLxmV6

Laluan

mini zoo kuala lumpur tower

Dengan Kereta/Teksi: Zoo Mini KL terletak di dalam Menara KL yang merupakan pusat bandar. Pelawat boleh mengambil kereta atau teksi dari semua lokasi utama di sekitar bandar untuk tiba di Menara KL.

Dengan Bas: Pengunjung boleh menaiki bas bandar yang mengikuti laluan ungu ke Menara KL. Stesen bas terdekat dari Menara KL ialah Menara Hap Seng atau Menara KL (Timur) (Kl18) dan Kolej Rima (Kl2308), kesemuanya dapat dicapai dengan berjalan kaki.

Dengan MRT/LRT: Stesen Masjid Jamek dan Dang Wangi, yang dilayani oleh Laluan 5 dan 9 MRT dan LRT, masing-masing terletak dalam jarak 7 dan 10 minit berjalan kaki dari Menara KL.

Kesimpulan

Rekreasi.my menyimpulkan bahawa KL Tower Mini Zoo adalah destinasi menarik di Kuala Lumpur yang memberikan pengalaman unik melihat pelbagai haiwan secara dekat. Lokasinya yang strategik di KL Tower menjadikannya pilihan hebat untuk aktiviti keluarga, menyediakan pengalaman yang menyeronokkan dan berpendidikan.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.