Harga Tiket Big Red Strawberry Farm 2023

Harga Tiket Big Red Strawberry Farm – Strawberi adalah buah yang rasanya enak dan mengandungi banyak khasiat. Malangnya, tidak semua tanah mesra untuk menanam buah yang satu ini. Jika anda inginkan lawatan dan hidangan kulinari, anda boleh datang ke Big Red Strawberry Farm.

Apabila anda berada di sini, anda akan merasai sensasi syurga strawberi kerana sepanjang perjalanan anda akan disajikan dengan pemandangan buah-buahan di atas pasu gantung. Ingin tahu tentang ulasan penuh? Mari kita lihat perbincangan berikut dari awal hingga akhir!

Aktiviti untuk Dilakukan

Aktiviti untuk Dilakukan
Picture by: @anih11

Nama lain tempat pelancongan ini ialah Taman Agro Pelancongan Cameron Highlands. Pendek kata, ia adalah taman sehenti dengan pusat penanaman buah strawberi. Namun jangan risau, pengunjung masih boleh berehat dan menikmati keindahan alam semula jadi kerana sudah ada kemudahan yang disediakan.

Lokasi ini terletak di lereng bukit yang curam dan menghadap ke Brinchang. Ia boleh diakses melalui darat sahaja, lebih dekat jika anda menginap di Hotel Star Regency. Apabila anda tiba di taman buah strawberi terdapat papan tanda besar untuk arah. Berikut adalah beberapa aktiviti yang boleh dilakukan:

1. Nikmati Keindahan Air Pancut Ikan Koi

Memandangkan taman buah-buahan ini dibina di kawasan yang agak luas, anda boleh menemui air pancut dengan ikan koi yang sihat di dalamnya. Anda boleh mengajar kanak-kanak ciri-ciri dan bentuk ikan koi.

Baca Juga  Harga Tiket Selangor Fruit Valley 2023

Malangnya, anda tidak boleh memberi makan atau menangkap mereka secara sembarangan, kerana pihak pengurusan telah menyediakan perkhidmatan khas untuk menangani perkara ini. Anda hanya perlu menonton dan belajar.

2. Tengok Taska Bunga

Bunga adalah sesuatu yang hampir semua orang suka. Terutama untuk wanita. Biarpun ia membawa konsep taman buah-buahan, masih terdapat kemudahan tapak semaian bunga di sini. Anda boleh membeli atau belajar terus kepada yang pakar.

Jadi tidak salah untuk menanam yang mengakibatkan kematian. Bila lagi belajar sambil shopping terus di taska kalau bukan di Big Red Strawberry Farm?

3. Berjalan di Zoo Mini

Zoo mini adalah antara tempat kegemaran kanak-kanak. Di sana mereka akan menemui banyak haiwan. Di sana, yang paling banyak adalah arnab, yang comel dan mempunyai bulu lembut. Bagaimana anda tidak berminat untuk pergi ke sini?

4. Nikmati Ladang Strawberi

Seperti yang dijelaskan sebelum ini, konsep yang dipromosikan oleh taman buah-buahan ini kebanyakannya dipenuhi dengan strawberi. Anda boleh melihatnya berkembang dengan mudah. Baik yang ditanam dan digantung dari pasu atau di dalam tanah.

Anda juga boleh memetiknya secara langsung. Tetapi untuk menikmatinya, anda masih perlu membelinya. Pastinya harganya lebih berpatutan daripada yang anda beli di pasar, pasaraya atau pusat beli-belah.

Selain itu, memetik terus dari taman memberi kesan istimewa. Anda akan lebih teruja untuk memakannya.

5. Masakan

Jadi jika anda penat dan lapar semasa berjalan-jalan di taman buah-buahan ini, anda boleh terus ke kafe atau restoran yang disediakan. Menu utamanya ialah sayur salad organik dan strawberi segar. Selain itu, terdapat juga aiskrim yang menyelerakan.

Jangan risau tidak dapat memberi cenderahati kepada keluarga di rumah, kerana di kebun buah-buahan juga terdapat kedai pelbagai produk olahan strawberry. Dijamin anda akan keliru untuk memilih kerana jenisnya agak banyak.

Baca Juga  Harga Tiket Desa Dairy Farm 2023

6. Ambil foto Ria

Kini, pergi ke mana-mana mesti diabadikan melalui foto dan video. Tetapi untuk mendapatkan hasil yang maksimum anda juga perlu berada di tempat yang cantik juga. Sekarang di taman buah ini latar belakangnya cukup bagus apabila dalam foto.

Sesiapa yang melihatnya segera ingin merasai kelazatan masakan dan buah strawberi. Jadi jangan lupa siarkan pada akaun media sosial kegemaran anda!

Anda boleh melakukan aktiviti di atas satu persatu. Sudah tentu lebih seronok jika anda menjemput ramai orang. Letakkan tempat ini dalam senarai lawatan anda!

Kemudahan yang Ada

Kemudahan yang Ada
Picture by: @sinn_low

Kemudahan yang disediakan oleh pihak pengurusan Big Red Strawberry Farm cukup lengkap. Sekurang-kurangnya anda akan menemui beberapa cara di bawah:

1. Tempat letak kereta

Tempat letak kereta adalah kemudahan wajib di tempat pelancongan. Lebih-lebih lagi, taman buah-buahan ini sering dijadikan destinasi oleh pelajar, guru atau pekerja rasmi yang ingin belajar secara langsung cara penanaman strawberry.

Anda tidak perlu bingung mencari tempat letak kereta, kerana pihak pengurusan telah menyediakannya. Semua jenis kenderaan darat sama ada kereta, motor atau bas boleh masuk ke kawasan ini.

2. Tandas

Kemudahan kedua ialah tandas. Lagipun, semua orang pasti memerlukannya untuk membuang air besar atau kencing. Pengurus pelancongan telah menyediakannya dengan kebersihan dan keselesaan yang terjamin.

3. Masjid

Memandangkan ada di antara pengunjung yang beragama Islam dan sudah tentu mereka terpaksa menunaikan solat, sebuah surau disediakan yang masih berada di kawasan kebun buah-buahan. Anda boleh bertanya kepada pengawal di mana lokasi sebenar.

4. Tempat Membeli-belah

Seperti yang dijelaskan di atas, anda akan dibekalkan dengan kemudahan membeli-belah untuk cenderahati dengan pelbagai produk olahan daripada strawberi. Dari makanan dan minuman basah hingga kering. Dijamin terharu bila memilih, sebab ada banyak jenis.

Baca Juga  Harga Tiket Rumah P Ramlee 2023

5. Tempat Makan

Sesetengah orang lebih suka membawa makan tengah hari dari rumah apabila pergi melancong ke suatu tempat. Namun ada di antara mereka lebih gemar merasai kulinari tipikal yang ada di lokasi tersebut. Tenang saja, kerana taman buah strawberi ini sudah menyediakan kafe dengan pelbagai menu makanan dan minuman yang menyelerakan.

Lokasi Big Red Strawberry Farm

Lokasi Ladang Strawberi Merah Besar
Picture by: @wearepotatofamilykwek

Jika ingin ke lokasi ini, sila arahkan kenderaan ke Brinchang, 39000, Brinchang Pahang. Boleh juga taip nama tempat dalam Peta Google. Hanya ikut laluan yang ditunjukkan dan anda akan tiba di lokasi.

Tetapi untuk butiran lanjut, lokasi ini berhampiran Pusat Beli-belah Cameron Centrum dan Cactus Valley. Dari satu segi, ia sangat mudah untuk dilalui oleh pelbagai kenderaan. Jadi bila lagi datang ke sini kalau bukan bila cuti tiba?

Waktu Operasi Big Red Strawberry Farm

Waktu Operasi Ladang Strawberi Merah Besar
Picture by: @sinn_low

Kini tempat pelancongan taman buah strawberi Brinchang dibuka setiap hari, dari Isnin hingga Ahad. Isnin-Sabtu, dibuka dari 08.30 hingga 18.00 waktu tempatan. Manakala pada hari Ahad jam 09.00 – 18.00. Jadi datang pada jam itu!

Harga Tiket Big Red Strawberry Farm

Harga kemasukan Big Red Strawberry Farm
Picture by: @azlinamielina

Berita baiknya, anda tidak akan dikenakan bayaran harga tiket masuk apabila anda memasuki tempat Big Red Strawberry Farm ini, alias percuma. Ia sangat menyeronokkan bukan? Selain mendapat pendidikan, anda juga tidak dikenakan bayaran untuk tiket masuk.

Namun, jika anda ingin membeli semua produk termasuk strawberi asli yang dipetik terus dari kebun, anda perlu membayar mengikut harga yang ditetapkan oleh pengurus, OK!

Promosi/Diskaun

Promosi:Diskaun
Picture by: @azlinamielina

Untuk promo atau diskaun, sebenarnya pihak pengurusan belum terlalu banyak menerbitkan. Walau bagaimanapun, jika anda ingin membida dan membeli produk yang diproses dalam kuantiti yang banyak, anda mungkin mendapat diskaun.

Bagaimanakah anda berminat untuk ke Big Red Strawberry Farm selepas melihat ulasan di atas? Jika ya, sediakan senarai makanan proses yang ingin anda beli, sementara ia murah dan dipetik terus dari kebun.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.