Harga Tiket Wet World Water Park 2024

Harga Tiket Wet World Water Park – Apabila bercakap tentang pelancongan kolam air, anda boleh melawat taman air terbesar di Malaysia iaitu Wet World Water Park. Pelbagai jenis tunggangan telah disediakan yang sangat menyeronokkan dan benar-benar cuba menggembirakan orang yang mengunjungi mereka.

Wet World juga dikenali sebagai Wet World Shah Alam yang sesuai untuk pelbagai jenis acara. Selain hari cuti, ternyata ia turut digunakan untuk aktiviti lain seperti kenduri, karnival, acara korporat, perkelahan sekolah, dan pelbagai lagi.

Tunggangan di Wet World Water Park

Tunggangan di Wet World Water Park
Picture by: @lizaasaari

Tunggangan yang boleh dinikmati di Wet World sudah tentu kebanyakannya tunggangan air yang sangat menarik. Sebenarnya terdapat banyak tunggangan yang mengujakan dan kelihatan menakutkan, tetapi ternyata jika anda menaikinya, anda akan ketagih.

Baik untuk kanak-kanak mahupun dewasa pasti akan mendapat pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Bagi tunggangan yang sangat disyorkan dan boleh dikatakan sangat mengujakan dan sensasi yang dicari pengunjung untuk menguji keberanian mereka ialah Monsoon Buster.

Kawasan pelancongan ini juga akan dilengkapi dengan kemudahan yang menarik supaya pengunjung dapat berehat. Lawatan ke kawasan pelancongan ini diharap dapat mengelak orang ramai dan dunia luar yang sibuk.

Alami pelbagai aktiviti menyeronokkan yang akan menjadikan pengalaman percutian anda lebih menarik dan tidak dapat dilupakan.

Tarikan

Tarikan
Picture by: @ef_fia

Pelbagai jenis tarikan dapat dirasai di sini kerana dilengkapi dengan permainan yang menarik. Anda boleh merasai segala-galanya daripada yang biasa kepada yang merangsang adrenalin, seperti:

 • Taufan Super
 • Monsoon Buster
 • Sungai Guruh
 • Kiddy Typhoon Lagoon
 • Penunggang Caribbean
 • Melarikan Diri Angin Puyuh
 • segi tiga bermuda
 • Pulau Khazanah
 • Pirate Cove
 • Cabaran Lanun
 • FunctionSquare
 • Cabanas
 • Kiosk Makanan
Baca Juga  Harga Tiket Air Terjun Kota Tinggi 2023

Aktiviti

Aktiviti
Picture by: @ef_fia

Menghabiskan masa di tempat yang betul kedengaran sangat menarik dan menyeronokkan. Sebabnya, tarikan yang dimiliki begitu cantik dan sesuai bagi mengelak kesibukan dunia luar. Malah boleh digunakan untuk menghabiskan cuti sekolah.

Aktiviti menarik yang boleh dilakukan di kawasan pelancongan Wet World Water Park ialah:

1. Pengembaraan Caribbean

Dengan kawasan permainan air yang menyeronokkan, anda boleh mendapatkan pengembaraan seperti Caribbean. Pengunjung yang membawa anak-anak kecil pasti berasa sangat gembira kerana terdapat pelbagai aktiviti menarik yang boleh dimainkan.

2. Nikmati Tunggangan & Tarikan

Kawasan permainan di kolam renang dan tidak boleh dinikmati oleh kanak-kanak dan orang dewasa. Pastinya anda boleh bergembira bersama keluarga dan mempunyai pengalaman percutian yang sangat mengujakan. Tunggangan di dalamnya mempunyai peraturannya sendiri.

Oleh itu, terdapat banyak perkara yang disediakan supaya anda dapat melengkapkan masa percutian anda dengan menyenangkan. Terdapat tunggangan yang merangsang adrenalin dan tarikan yang tidak sesuai untuk kanak-kanak. Tetapi ada perkara yang sangat menyeronokkan apabila dimainkan untuk kanak-kanak.

3. Bertenang

Mengambil pemandangan adalah cara terbaik untuk berehat di kawasan pelancongan ini. Bersantai dengan angin sepoi-sepoi di kawasan terbuka boleh membuatkan anda berasa lebih tenang dan santai kerana anda bebas daripada dunia luar yang sibuk.

Di dalamnya terdapat kawasan seperti gazebo serta kerusi dan payung selain beberapa tunggangan. Tempat ini boleh digunakan untuk menunggu kanak-kanak yang mengalami keseronokan tunggangan lain. Agak mengujakan bukan?

4. Ambil swafoto

Tangkap gambar bersama orang tersayang yang datang ke kawasan pelancongan Wet World Water Park. Dengan pelbagai latar belakang yang menarik, kolam renang di belakangnya akan membuatkan gambar itu terasa lebih hidup. Selain itu, terdapat juga tempat bergambar yang menarik.

Baca Juga  Harga Tiket Aquaria KLCC 2023

Sudah pasti selepas mengambil gambar di sini dan memuat naik di media sosial, sesiapa yang melihatnya pasti terpegun.

Kemudahan

Kemudahan
Picture by: @ef_fia

Bagi menyokong keselesaan pengunjung, pelbagai jenis kemudahan disediakan. Kenali beberapa kemudahan yang boleh diperolehi iaitu:

1. Kiosk Makanan

Apabila anda berasa lapar di kawasan permainan ini, anda tidak perlu risau. Kemudahan pertama yang akan disediakan kepada pengunjung ialah kiosk makanan. Di sini anda boleh mendapatkan pelbagai jenis makanan ringan dan minuman.

Boleh beli makanan ringan dan minuman supaya perjalanan riadah anda lebih selesa. Terdapat juga makanan berat yang jika digunakan untuk memenuhi keperluan makan tengah hari anda.

2. Boleh Sewa Loker dan Tiub

Jika anda benar-benar memerlukan kemudahan seperti tiub dan loker, anda boleh menyewanya. Bayaran sewa adalah di luar yuran tiket masuk. Apabila menyewa kemudahan ini, anda boleh menyimpan barang-barang anda dengan selamat dan tidak berasa keliru di mana untuk meletakkannya.

3. Kemudahan Lain

Kemudahan lain yang boleh digunakan ialah kemudahan awam yang boleh digunakan setiap hari bermula jam 10.00 pagi – 18.00 malam setiap hari. Beberapa kemudahan lain yang boleh dimanfaatkan iaitu:

 • Tandas bersih
 • Bilik persalinan
 • Bilik air
 • Kawasan letak kereta
 • Khidmat Pelanggan
 • Dan lain lain

Lokasi Wet World Water Park

Lokasi Taman Air Wet World
Picture by: @razirazo

Untuk memasuki lokasi pelancongan ini, anda mesti melawat alamat No. 3A Parsi Dato Menteri, Seksyen 2, Selangor Darul Ehsan, Seksyen 14, 4000 Shah Alam, Selangor, Malaysia. Kawasan ini boleh dikatakan agak strategik kerana terdapat banyak lagi kawasan pelancongan.

Waktu operasi

Waktu operasi
Picture by: @lizaasaari

Lawati kawasan pelancongan ini pada waktu operasinya. Walaupun pada hujung minggu dan cuti kebangsaan atau cuti sekolah ia akan dibuka setiap hari. Kenali waktu operasi Wet World Shah Alam iaitu:

Baca Juga  √ FANTASIA AQUAPARK: Review & Harga Tiket 2024
HariWaktu operasi
Khamis Selasa10.00 am – 18.00 pm
Rabu (kecuali cuti umum dan cuti sekolah)Cuti

Harga Tiket Wet World Water Park

Harga kemasukan
Picture by: @ef_fia

Harga kemasukan ke Wet World Water Park boleh dibeli oleh sesiapa sahaja yang ingin memasukinya. Bayaran yang biasa dikenakan ialah:

KategoriHarga kemasukan
MatangRM37
Kanak-kanakRM32
Warga emasRM25

Harga tiket Wet World Water Park boleh berubah pada bila-bila masa dan harga di atas adalah sah pada masa artikel ini ditulis. Apabila anda mendapat tiket, ia akan digantikan dengan gelang yang digunakan untuk masuk dan menaiki tunggangan di dalamnya.

Tiket kanak-kanak hanya sah untuk kanak-kanak dengan ketinggian 90 cm hingga 130 cm. Dan untuk kanak-kanak di bawah umur 90 tahun, tiada bayaran masuk atau masuk percuma.

Promosi / Diskaun

Promosi : Diskaun
Picture by: @razirazo

Untuk mendapatkan maklumat tentang promosi dan diskaun istimewa, anda boleh masuk atau log masuk ke laman web rasmi. Cukup dengan menggunakan e-mel aktif, supaya anda boleh mendapatkan maklumat tentang promosi dan diskaun.

Selain itu, anda akan mendapat maklumat tentang tawaran dan acara yang akan diadakan di kawasan pelancongan ini.

Jika pengunjung membuat tempahan dalam talian, mereka akan mendapat diskaun 10%. Cukup besar, bukankah ia diskaun dari harga biasa ini? Diskaun tersebut boleh dilihat pada ruangan di bawah sebagai gambaran harga diskaun yang bakal diperolehi iaitu:

KategoriHTM Diskon
MatangRM29.00
Kanak-kanakRM33.00
Warga emasRM20.00

Kalau dapat harga promo atau diskaun, boleh kata agak murah dan dapat faedah. Di kawasan rekreasi Taman Air Wet World, anda boleh mendapat keseronokan yang tidak dapat dilupakan dengan pelbagai jenis tunggangan dan tarikan di dalamnya.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.