Harga Tiket Lata Seri Pulai 2023

Harga Tiket Lata Seri Pulai – Anda sibuk mencari tempat percutian di kawasan Johor yang sesuai untuk bersantai bersama keluarga atau rakan-rakan? Jadi, dalam artikel ini, kami akan mengesyorkan tempat percutian yang sangat menyenangkan yang dipanggil Lata Seri Pulai.

Tempat percutian ini terletak di Pontian Johor, dan menyediakan pelbagai kemudahan dan prasarana tradisional berasaskan Melayu. Justeru, bagi pengunjung yang sukakan suasana kampung yang mendamaikan, tempat ini adalah pilihan yang tepat untuk anda.

Aktiviti

Aktiviti
Picture by: @yuhan_ahamad

Lata Seri Pulai menawarkan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan menarik, daripada bermain di taman air sehinggalah bermalam. Semestinya tempat ini sesuai untuk percutian bersama keluarga, rakan atau pasangan.

Anda akan dapat merasai detik-detik yang tidak dapat dilupakan jika anda bercuti di tempat pelancongan ini. Jom baca penjelasan berikut untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci.

1. Bermain di Waterpark

Aktiviti pertama yang boleh anda lakukan di sini ialah merasai keseronokan bermain di taman air atau taman air. Tempat tarikan pelancong ini mempunyai taman air dengan saiz yang agak besar, dan dilengkapi dengan tunggangan yang menarik.

Boleh berenang dan bermain air sampai puas. Malah, anda juga boleh mengajak kanak-kanak bermain bersama. Kolam renang di sini juga mempunyai standard ketinggian yang sesuai, jadi selamat untuk anda mencuba.

Bagi yang tidak pandai berenang, anda boleh menyewa atau membeli pelampung di kedai di kawasan pelancongan.

Pelancong yang berenang di taman air ini pasti kagum dengan air yang sejuk dan pemandangan yang cantik. Di kawasan kolam renang, terdapat banyak pokok kelapa yang menjulang tinggi dan sangat cantik.

2. Berkelah atau Bersantai

Selepas berenang dan bermain air di taman air, aktiviti seterusnya yang boleh anda lakukan ialah berkelah. Lata Seri Pulai mempunyai kawasan hijau yang luas disertai pemandangan yang indah, jadi ia sangat sesuai untuk berkelah.

Ramai pelancong yang sengaja datang ke sini untuk berkelah. Sebabnya, anda boleh duduk di atas tikar, sambil menikmati pelbagai jenis makanan dan ditemani pemandangan yang sangat cantik.

Selain dapat menikmati keindahan sambil berkelah, pelancong juga boleh berehat di kawasan yang diingini. Anda boleh bebas memilih tempat santai yang mempunyai pemandangan yang menakjubkan, contohnya di kawasan berhampiran kolam renang, taman dan banyak lagi.

Pokok yang banyak di sekeliling kawasan ini menjadikan suasana segar, rendang dan mendamaikan. Jadi, jangan terkejut jika tempat ini sesuai untuk menyegarkan atau menghilangkan kebosanan akibat aktiviti harian.

3. Mengambil gambar

Tidak mahu terlepas seketika? Atau mahu mengisi suapan Instagram dengan foto yang cantik?

Kemudian, Lata Seri Pulai adalah pilihan yang tepat untuk anda. Sebabnya, di sini terdapat banyak tempat menarik dan instagramable, jadi ia bagus untuk mengambil gambar atau selfie.

Tempat bergambar pertama yang anda boleh cuba adalah di kawasan taman. Selain itu, anda juga boleh bergambar di kawasan kolam renang, penginapan, dan banyak lagi tempat instagramable.

Jadi, bagi anda yang suka bergambar, dijamin anda tidak akan kecewa apabila berkunjung ke tempat ini. Jangan lupa untuk menerokai semua kawasan tarikan pelancong untuk mendapatkan gambar terbaik dengan pemandangan yang indah.

4. Semalaman

Masa sepanjang hari masih tidak cukup untuk bercuti? Bertenang, kerana anda boleh bermalam di rumah penginapan yang berkualiti.

Resort atau rumah penginapan di tempat pelancongan ini membawa tema tradisional Melayu, di mana setiap resort menyerupai rumah tradisional ‘kampung’. Apatah lagi tempat penginapan ini turut dilengkapi dengan BBQ.

Jadi, anda boleh mengadakan sesi BBQ bersama rakan dan keluarga anda di sini! Ayuh, kunjungi segera tarikan pelancong ini dan nikmati percutian yang sempurna, demi menghilangkan kesibukan hidup.

Kemudahan di Lata Seri Pulai

Kemudahan di Lata Seri Pulai
Picture by: @mel_bazli

Tarikan pelancongan ini telah menyediakan kemudahan yang lengkap bagi menyokong keselesaan pengunjung. Salah satunya adalah kawasan parkir yang luas yang sedia memuatkan banyak kenderaan. Di samping itu, anda akan mendapati kemudahan berikut:

  • Kolam renang (awam dan khas untuk kanak-kanak).
  • Kawasan berbasikal
  • BBQ
  • Restoran dan kiosk
  • surau
  • Bilik mesyuarat dan seminar

Anda juga akan menemui kawasan rehat, serta penginapan dalam bentuk bunglon, pusat peranginan atau hotel. Malah, resort di sini juga mempunyai kemudahan yang lengkap dan selesa untuk anda.

Lokasi

Lokasi
Picture by: @mel_bazli

Lata Seri Pulai terletak di lokasi yang strategik, jadi sangat mudah didapati. Tempat tarikan pelancong ini terletak di Jalan Kampung Melayu Raya, Rizab 1, 81500 Pekan Nanas, Johor, Malaysia.

Anda boleh menggunakan pelbagai jenis kenderaan bermotor untuk ke tempat ini. Namun, anda juga boleh menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam jika ingin berkunjung ke sini. Pengangkutan awam yang boleh digunakan termasuklah bas, teksi, Grab, dan sebagainya.

Jarak dari Kuala Lumpur ke Lata Seri Pulai ialah 313.7 km (melalui Lebuhraya Utara – Selatan/E2), dengan anggaran masa 3 jam 24 minit.

Jika anda tidak tahu laluan untuk ke tempat tarikan pelancong ini, sila gunakan Peta Google sebagai panduan, supaya anda boleh sampai ke destinasi anda tanpa sesat.

Waktu Operasi Lata Seri Pulai

Waktu Operasi Lata Seri Pulai
Picture by: @mel_bazli

Waktu operasi tarikan pelancong ini boleh dikatakan agak lama iaitu dari pagi hingga petang. Tempat ini dibuka dari jam 09.00 pagi hingga 18.00 malam (waktu tempatan).

Waktu operasi ini dikenakan kepada pelawat umum yang tidak bermalam. Sementara itu, jika anda membuat keputusan untuk menginap di resort, anda boleh menempah atau membuat tempahan lebih awal, kemudian melawat mengikut jadual yang ditetapkan.

Anda boleh mengunjungi tempat ini pada bila-bila masa, kerana sepanjang minggu (Isnin hingga Ahad), tarikan pelancong ini sentiasa dibuka tanpa tutup.

Waktu terbaik untuk melawat tarikan pelancong ini adalah pada hari bekerja atau hari bekerja, lebih tepat lagi ketika cuaca cerah. Sebab, ketika itu tempat ini cenderung lebih sunyi dan sunyi, sehingga anda dapat menikmati pemandangan yang indah dengan bebas.

Harga Tiket Lata Seri Pulai

Harga kemasukan
Picture by: @lisa_redowan

Untuk memasuki dan menikmati pelbagai kemudahan dan tunggangan di Lata Seri Pulai, anda perlu membeli tiket masuk terlebih dahulu. Tenang, harga kemasukan ke sini dikatakan mampu milik.

Untuk maklumat, Harga Tiket Lata Seri Pulai dibezakan mengikut kategori umur (kanak-kanak dan dewasa), lihat jadual ini untuk butiran lanjut.

Kategori UsiaHarga kemasukan
Anak (5-12 tahun)RM5
MatangRM10

Namun harap maklum bahawa harga ini boleh berubah pada bila-bila masa, jika anda ingin mengetahui kemas kini harga tiket, anda boleh menghubungi nombor 019-3282881

Promosi / Diskaun

Promosi : Diskaun
Picture by: @lisa_redowan

Ingin tahu pelbagai jenis promo atau diskaun yang ditawarkan? Nah, anda boleh layari laman web rasmi di lataseripulai.com. Jangan lupa untuk sentiasa memantau perkembangan atau kemas kini daripada media sosial rasmi, OK?

Jom segera kunjungi Lata Seri Pulai dan lakukan pelbagai aktiviti menarik! Jika anda ingin bermalam, cuba tempah awal supaya anda tidak kehabisan bilik.

Baca Juga  Ladang Teh Cameron 2023: Aktiviti & Tarikan
Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.