Harga Tiket Sunway Pyramid Ice Skating 2024

Harga Tiket Sunway Pyramid Ice Skating – Adakah anda sedang mencari aktiviti yang menyeronokkan untuk hari raya? Tempat yang betul ialah Sunway Pyramid Ice Skating. Hiburan ini merupakan ais kelas pertama di Malaysia dan pertama di dunia yang terletak sangat strategik.

Macam mana boleh jadi? Kerana jika anda melawat kawasan permainan ini maka anda juga melawat pusat membeli-belah Sunway Pyramid. Jadi, mungkin anda boleh membeli-belah dan melakukan aktiviti percutian bersama-sama.

Tunggangan di Sunway Pyramid Ice Skating

Tunggangan di Luncur Ais Sunway Pyramid
Picture by: @meredith.tan.10

Kawasan pelancongan ini kini menjadi destinasi popular bagi mereka yang ingin beriadah. Malah jika anda melihat data pelawat, terdapat sekitar 15,000 pelawat setiap bulan, itu adalah jumlah yang hebat, bukan?

Kenderaan luncur ini mempunyai saiz arena 39 meter x 22.5 meter dengan pemandangan yang menakjubkan. Boleh dikatakan kawasan pelancongan ini sangat moden dengan reka bentuk kawasan yang anggun jadi anda boleh melakukannya dengan meluncur.

Malah pemandangan meluncur ais boleh dirasai oleh pengunjung pusat membeli-belah yang berada di lantai limau kerana ia adalah kawasan lapang. Para pemain skate boleh bebas beraksi di atas lantai yang licin bersama penonton yang pastinya akan membuatkan mereka lebih bersemangat.

Tarikan

Tarikan
Picture by: @sunwaypyramidice

Peluncur air tidak kira muda mahupun tua pasti akan berasa sejuk kerana dapat melakukan aktiviti yang menarik. Tarikan untuk peluncur boleh dilakukan dalam apa jua gaya asalkan mereka tahu tekniknya dengan betul.

Baca Juga  Harga Tiket Jengka Wonderland 2023

Dan sebenarnya, untuk kawasan ini adalah kelas surfing jadi anda perlu menjadi pelajar dahulu. Namun, anda boleh memanfaatkan masa bercuti untuk mendapatkan aktiviti yang sangat menarik ini. Jika anda melihat laman web tersebut anda akan menemui beberapa media, seperti:

 • Cadangan perkahwinan yang dibuat di atas ais
 • Mengatakan saya lakukan di atas ais
 • Aktiviti yang sihat dan menyeronokkan
 • Gelongsor air yang menyeronokkan sekeluarga
 • Bilah kemuliaan
 • Menetapkan standard yang tinggi
 • Sejarah tarian berulang
 • Membakar ais
 • Berazam untuk bersinar
 • Lapisan perak untuk Julian
 • Pameran skating antarabangsa
 • Meluncur menentang kemungkinan
 • Julian di majalah
 • Membawa hoki ais ke peringkat seterusnya
 • Nasi lemak beratur panjang
 • Underdogs jazura cakar untuk kemenangan
 • Onbende lutut
 • Pencetus semangat Julian untuk terus berjalan
 • Dan banyak lagi.

Beberapa media ini dijadikan sebagai bahan untuk dapat melayari luncur ais dengan lancar dan baik. Oleh itu, mengadakan kelas akan menjadikan anda lebih baik dalam menari di atas ais.

Aktiviti

Aktiviti
Picture by: @sunwaypyramidice

Apabila anda berada di kawasan luncur ais, anda boleh merasai pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan pastinya jarang berlaku kerana anda tidak akan menemuinya di tempat lain. Cuba beberapa aktiviti ini jika anda sudah menjadi ahli Sunway Pyramid Ice Skating, iaitu:

1. Menari di atas Ais

Apa lagi aktiviti yang menyeronokkan jika tidak menari di atas ais? Biasanya ini hanya boleh dilakukan jika anda berada di negara empat musim semasa musim sejuk. Walau bagaimanapun, di Malaysia ia juga boleh dilakukan dengan media yang sangat baik.

Walaupun pakar dan profesional mempunyai cara unik untuk meluncur ais maka anda boleh membuat persembahan untuk diri sendiri. Malah pengunjung pusat membeli-belah boleh merasai suasana yang menyenangkan dengan melihat tarian di atas ais.

Baca Juga  √ STREET ART KOTA BHARU: Tarikan, Review, Lokasi

2. Luncur Ais/Kejohanan Antarabangsa

Selain seronok meluncur, anda juga boleh menyertai pertandingan luncur ais antarabangsa yang turut diadakan di tempat ini. Tempat ini sempurna dan layak jika digunakan untuk pertandingan.

Oleh itu, amat memalukan jika anda terlepas pertandingan ini. Malah tempat Luncur Ais Sunway Pyramid telah menerima banyak anugerah untuk aktiviti dan tempat yang dimilikinya.

3. Persembahan Khas

Luncur ais boleh menjadi sangat menyeronokkan dan jika anda melakukannya akan menjadikan anda kemahiran yang menyeronokkan. Jadi ahli biasanya akan membuat persembahan khas pada majlis-majlis tertentu seperti yang telah diadakan iaitu:

 • Koir Lelaki Australia
 • Gangnam Style Flash Mob
 • Persembahan Lelaki London
 • Prestasi Pelajar CNY
 • Dan lain lain

Aktiviti Lain

Sebagai tambahan kepada beberapa aktiviti di atas, kawasan permainan ini boleh digunakan untuk menganjurkan acara besar untuk syarikat. Contohnya, untuk pelancaran produk, makan bersama pekerja syarikat besar dan banyak lagi.

Dan juga, bagi anda yang mempunyai keluarga besar, anda boleh memperingati hari keluarga dan meluangkan masa bersama keluarga.

Kemudahan

Kemudahan
Picture by: @meredith.tan.10

Kemudahan yang disediakan jika ingin berkunjung ke tempat ini pastinya membuatkan anda selesa berpanjangan. Sebagai contoh, kasut luncur telah disediakan, pakaian ahli, dan banyak lagi.

Bagi kemudahan awam yang lain, ia juga tidak kurang lengkapnya kerana anda boleh menggunakan kawasan pusat beli-belah untuk berseronok. Oleh kerana kawasan ini telah menjadi satu dengan pusat membeli-belah Sunway City, maka tidak akan kekurangan kemudahan yang diperlukan seperti tandas, surau, tempat letak kereta, dan lain-lain.

Anda boleh berasa selesa di kawasan permainan ini kerana anda telah menyediakan semua yang anda perlukan untuk percutian. Walaupun anda berasa lapar, anda boleh mengunjungi medan selera di pusat membeli-belah ini.

Baca Juga  √ TAMAN TASIK CYBERJAYA: Review & Harga Tiket 2024

Lokasi Sunway Pyramid Ice Skating

Lokasi Luncur Ais Sunway Pyramid
Picture by: @sunwaypyramidice

This amazing tourist area is located in area 3, Jalan PJS/11/15, Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia. Tempat yang strategik dan boleh ditemui oleh ramai pengunjung.

Untuk ke tempat ini sebenarnya boleh menggunakan apa-apa pengangkutan. Bukan sahaja kenderaan persendirian, anda juga boleh menggunakan pengangkutan awam seperti bas, teksi, dan lain-lain.

Dan jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut tentang kawasan pelancongan ini, anda boleh menghubungi pusat panggilan di talian +60 3-7492-6800.

Waktu operasi

Waktu operasi
Picture by: @sunwaypyramidice

Apabila anda ingin melawat kawasan ini, anda mesti memberi perhatian kepada waktu operasi yang telah ditentukan. Namun, kerana kawasan itu berada di pusat beli-belah, ia akan dibuka setiap hari pada masa yang sama, 10.00 pagi – 22.00 petang.

Harga Tiket Sunway Pyramid Ice Skating

Harga kemasukan
Picture by: @sunwaypyramidice

HTM yang dimaksudkan untuk bermain luncur ais ialah Kadar Pelajaran. Dan terdapat beberapa kriteria iaitu:

1. Weekdays (hari bekerja)

KategoriCoachForeign CoachHead Coach
Private (5 x 30 min lessons)RM380.00RM530.00RM560.00
Walk in – tiap siswa (1 x 30 menit) – pre-bookingRM80.00RM120.00RM130.00

2. Weekend dan Cuti Nasional

KategoriCoachForeign CoachHead Coach
Private (5 x 30 min lessons)RM410.00RM560.00RM590.00
Walk in – tiap siswa (1 x 30 menit) – pre-bookingRM85.00RM125.00RM135.00

Bagi yuran pendaftaran, anda perlu membayar RM40.00 dan jika pelajar ingin mendapatkan kad gantian, mereka perlu menambah RM20.00. Harga diatas akan mendapat kemudahan berupa skate untuk melakukan Ice Skating.

Promosi / Diskaun

Promosi : Diskaun
Picture by: @sunwaypyramidice

Promosi atau diskaun boleh diperolehi oleh pekerja Kumpulan Sunway yang mendapat diskaun sebanyak 50% daripada harga biasa. Namun, anda yang bukan kakitangan Sunway Group boleh mengemaskini di laman web rasmi kerana semua maklumat telah disediakan di sana.

Anda boleh merasai percutian yang sangat tidak dapat dilupakan dan boleh menjadi pilihan untuk pengalaman terbaik. Sunway Pyramid Ice Skating adalah pilihan yang tepat untuk menghabiskan masa yang sangat berguna dengan aktiviti menarik.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.