Harga Tiket Splash Out Langkawi 2023

Harga Tiket Splash Out Langkawi – Splash Out Langkawi merupakan destinasi pelancongan pilihan pengunjung yang ingin menikmati perjalanan taman air yang lengkap dan kemudahannya. Destinasi pelancongan ini menyediakan banyak tempat dan tunggangan air, menjadikannya sangat menarik.

Terdapat banyak aktiviti yang boleh anda lakukan di sini, dari berenang hingga memburu foto. Selain itu, tunggangan yang ada juga sangat pelbagai.

Tunggangan di Splash Out Langkawi

Tunggangan di Splash Out Langkawi
Picture by: @splashoutlangkawi_waterpark

Taman pelancongan taman air ini dibina dengan seni bina pantai klasik dan terletak di kawasan seluas 12 hektar. Tempat pelancongan ini menawarkan pelbagai tunggangan air dengan 12 gelongsor, untuk mencipta pengembaraan sensasi untuk semua orang.

Tunggangan air yang anda akan dapati di sini termasuk gelongsor air dengan pelbagai bentuk, kolam ombak seperti di lautan, air pancut, baldi tumpah dan banyak lagi.

Terdapat banyak tunggangan yang mendebarkan untuk semua peringkat umur, daripada menangkap setong air di Big Splash Kingdom, menunggang ombak setinggi 5 kaki di Wild Water, hingga mencuit perut terjun 40 darjah dalam Perfect Storm.

Jika anda mahukan percutian yang lebih santai, mungkin River of Life boleh menjadi pilihan yang baik, kerana anda boleh menikmati bersantai cuba terapung di sepanjang tunggangan dan berada dalam mod zen total.

Aktiviti

Aktiviti
Picture by: @splashoutlangkawi_waterpark

Semasa berada di tempat pelancongan ini, anda boleh merasai percutian yang sangat menyenangkan. Sebab, tempat pelancongan ini menyediakan banyak tempat menarik, jadi anda boleh melakukan aktiviti yang menyeronokkan.

1. Berenang

Aktiviti pertama yang boleh anda lakukan semasa berada di destinasi pelancongan ini ialah berenang. Splash Out Langkawi mempunyai kolam renang yang sangat luas dan banyak, terdiri daripada kolam renang kanak-kanak dan dewasa.

Baca Juga  Harga Tiket Jengka Wonderland 2023

Lebih menakjubkan, tempat pelancongan ini mempunyai lebih daripada 3 (tiga) kolam renang. Salah satu kolam renang terbesar dipanggil kolam malas, yang mempunyai ombak seperti di laut.

Pelancong boleh menikmati berenang di kolam yang sedia ada, kerana ia sangat luas dan bersih. Anda juga tidak akan mudah bosan semasa berenang, kerana anda boleh bergerak dari satu kolam ke kolam lain.

Anda tidak perlu risau jika membawa anak-anak kecil, kerana terdapat kolam yang paras airnya rendah, yang direka khas untuk kanak-kanak kecil supaya mereka boleh berenang dan bermain air dengan selamat.

2. Nikmati Tunggangan Air

Selepas puas berenang, aktiviti seterusnya yang mesti anda lakukan ialah bermain air. Seperti yang telah disebutkan, ia menawarkan banyak tunggangan air yang mencabar dan memacu adrenalin.

Salah satu tunggangan air yang akan anda temui apabila berada di destinasi pelancongan ini ialah meluncur atau gelongsor air, bermula dari berliku hingga lurus dengan ketinggian yang melampau. Malah, pelancong bebas memilih gelongsor air yang ingin dicuba.

Selain gelongsor air pelbagai bentuk dan ketinggian, anda juga boleh menemui air pancut. Air pancut yang segar dan cantik telah berada di pelbagai kolam renang. Bukan itu sahaja, terdapat banyak lagi tunggangan yang anda akan temui sepanjang berada di lokasi pelancongan ini.

3. Bersantai dan Memburu Foto

Tempat dan aktiviti yang tidak kurang menarik dan mengujakan adalah menikmati keindahan Splash Out sambil bersantai. Di tepi kolam, kerusi dan payung yang selesa disediakan untuk duduk atau melepak bersama keluarga.

Anda boleh duduk dan berehat sambil menikmati pemandangan yang indah di sekeliling. Selain itu, anda juga boleh memburu gambar di pelbagai tempat menarik semasa bercuti di sini.

Baca Juga  Harga Tiket Wet World Water Park 2024

Berita baiknya, tempat pelancongan ini mempunyai banyak spot foto menarik yang boleh anda temui. Kerana hampir setiap sudut tempat di sini mempunyai keindahannya yang tersendiri.

Kemudahan di Splash Out Langkawi

Kemudahan di Splash Out Langkawi
Picture by: @splashoutlangkawi_waterpark

Sebagai salah satu tarikan pelancong yang menarik di Langkawi, Splash Out dilengkapi dengan pelbagai kemudahan. Kemudahan ini disediakan bagi memudahkan pelancong bercuti, selain menyokong keselesaan mereka ketika bercuti di sini.

Kemudahan pertama yang anda akan dapati ialah kawasan parkir yang luas yang boleh memuatkan banyak kenderaan. Anda juga akan menemui tandas, loker sewa, bilik persalinan, bilik bilas, bilik penjagaan, surau dan banyak lagi.

Selain itu, tarikan pelancong ini turut menyewa pelbagai peralatan renang, seperti jaket keselamatan. Bagi mereka yang ingin bermalam, disediakan penginapan hotel atau penginapan yang terletak tidak jauh dari lokasi tarikan pelancong.

Kemudahan lain yang tidak kurang pentingnya ialah WiFi, jadi anda masih boleh mengemas kini media sosial semasa bercuti.

Lokasi

Lokasi
Picture by: @naturally_langkawi

Splash Out Langkawi is located at 79, Jalan Persiaran Mutiara 2, Kelana Mas Trading Center, 07000 Langkawi, Kedah. Tempat pelancongan ini terletak di tempat yang strategik, jadi anda boleh menemuinya dengan mudah. Selain itu, lokasinya juga tidak begitu jauh dari pusat bandar.

Jadi, anda boleh pergi ke tempat ini menggunakan kenderaan persendirian atau perkhidmatan pengangkutan awam. Jika anda bercadang untuk menggunakan pengangkutan awam untuk ke sini, anda boleh memilih pengangkutan awam seperti bas, teksi, atau pengangkutan dalam talian (Grab).

Bagi yang tidak tahu laluan ke lokasi pelancongan ini, anda boleh menggunakan bantuan Google Maps sebagai panduan jalan untuk ke lokasi tarikan pelancong tersebut tanpa sesat.

Tarikan pelancongan ini terletak di Pekan Kuah, dengan jarak 3.1 km dari Jetty Point Bebas Cukai dan mengambil masa 8 minit. Manakala dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi pula jaraknya sejauh 16.4 km dan mengambil masa 23 minit.

Baca Juga  Harga Tiket Refarm Kampar 2023

Waktu Operasi Splash Out Langkawi

Waktu operasi
Picture by: @ezziskandar

Splash Out Langkawi dibuka pada hari Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad dari jam 11 pagi hingga 7 malam. Manakala pada hari Isnin dan Selasa, tarikan pelancong ini ditutup. Jika anda ingin mengesahkan waktu operasi, sila hubungi +604 – 9611 520

Jika anda ingin mengelakkan orang ramai, masa terbaik untuk melawat tempat ini adalah pada waktu pagi pada hari bekerja. Pada masa itu, cuaca tidak terlalu panas dan pengunjung tidak terlalu ramai, jadi anda boleh mendapatkan suasana yang tenang.

Harga Tiket Splash Out Langkawi

Harga kemasukan
Picture by: @aweeff

Pelancong yang ingin mencuba tunggangan di Splash Out akan dikenakan harga kemasukan yang berpatutan. Sila ambil perhatian bahawa harga kemasukan boleh berbeza-beza bergantung pada kategori umur.

Lihat Harga Tiket Splash Out Langkawi berikut untuk butiran lanjut.

Kategori UsiaHarga
Kanak-kanak (tinggi 90-120 cm)RM55
Dewasa (umur 13-60 tahun)RM75
Warga emas (umur >60 tahun)RM40

Inginkan bagasi anda lebih selamat? Jadi, anda boleh menyewa loker saiz yang sesuai dengan keperluan anda, berserta senarai Harga Tiket Splash Out Langkawi.

Saiz LokerHarga
KecilRM20
MediumRM30
BesarRM50

Walau bagaimanapun, harga tiket masuk dan sewa loker yang disenaraikan di atas mungkin berubah pada bila-bila masa, mengikut dasar dan syarat sedia ada. Jadi, ikuti perkembangan terkini sebelum melawat dan dapatkan tiket di splashoutlangkawi.com/home/get-your-tickets/

Ayuh, tempah tiket sekarang dan nikmati keseronokan bersama orang tersayang. Demi keselamatan, sentiasa patuhi prosedur keselamatan yang dikenakan di Splash Out Langkawi. Jangan lupa untuk sentiasa menjaga barang-barang anda.

Photo of author

Team Rekreasi

Team tempatcuti.my terdiri daripada mereka yang berpengalaman dalam melancong komited untuk menjadi rujukan utama pelancong yang ingin meneroka keindahan Malaysia.